Як у Ратному Юрій Погуляйко спілкувався із ратнівчанами.ФОТОРЕПОРТАЖ

15 Липня 2020, 13:30
У Ратному голова Волинської ОДА спілкувався із ратнівчанами 4701
У Ратному голова Волинської ОДА спілкувався із ратнівчанами

У Ратне із робочим візитом завітав голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Разом з Юрієм Михайловичем, на зустріч із ратнівчанами приїхали керівники кількох структурних підрозділів ОДА.

1


Зокрема, порозмовляти з очільником Волинської облдержадміністрації зібралися керівники районних установ, структур, медики, громадськість та усі охочі жителі Ратнівщини.


Розпочалася зустріч близько 11:00 години на подвір'ї Ратнівської райдержадміністрації.

У зв'язку із карантинними вимогами, бесіду проводили із дотриманням дистанції, на свіжому повітрі. У присутніх були захисні маски на обличчі.

1



Одні із перших, хто звернувся до голови Волинської ОДА були медики, котрі напередодні дня селища Ратне вирішили подарували Юрію Погуляйку засоби індивідуального захисту небезпечної хвороби: маски, рукавички та костюми. Зокрема, працівники медичної установи зауважили, що їх турбує питання щодо виплати обіцяної 300% премії за боротьбу із коронавірусом. Помічники голови ОДА запевнили, що розв'яжуть цю проблему найближчим часом. 


Ратнівський селищний голова Володимир Кулик попросив допомогти із фінансуванням кошторисної документації на ліквідацію наслідків паводків у районі, що становить близько 27 мільйонів гривень.


Нагадаємо, на Ратнівщині підтопило понад вісім тисяч сільгоспугідь та 500 садиб.

З проханням про допомогу також керівник СФГ «Пролісок» Віктор Баранчук, фермерське господарство якого через проливні дощі, фермерське  має близько мільйона гривень збитків.

Від депутатів Ратнівщини звучали питання щодо ремонту доріг, а саме від села Лучичі до села Хабарище та дорога «Здомишель – Сеньки – Шменьки».

Щодо проблем освіти перед присутніми озвучили проблеми директори школи села Гірники Олександр Ковч та керівник ратнівської школи №2 Ігор Рудчик.

Зокрема, Олександр Миколайович просив допомогти із фінансуванням на завершення кошторисної документації щодо будівництва нового корпусу школи (близько 700 тисяч гривень), бо інакше діти будуть змушені навчатися у чотири зміни.

Ігор Миколайович своєю чергою, просив у Юрія Погуляйка із виділенням коштів на перекриття даху ратнівської ЗОШ №2 ім. Миколи Заліпи. Варто зазначити, що унаслідок буревію перекриття школи було ще більше пошкоджене. Також очільник навчального закладу зазначив, що дітям потрібен спортзал, гроші на проведення робіт з утеплення приміщень та встановлення нових пластикових вікон. 

Також керівників навчальних закладів цікавило питання щодо про обробки дерев'яних споруд протипожежними засобами та встановлення протипожежної сигналізації у школах Ратнівщини, адже у бюджеті району не достатньо коштів для здійснення цих робіт.

Юрій Погуляйко зазначив, що ці питання розглянуть найближчим часом.

До голови Волинської ОДА звернулася також мама Дарини Шанюк, дівчинки котру напередодні пасхальних свят збила автівка. Даринка понад два місяці знаходиться у комі та щодня бореться за своє життя. Вона перенесла вісім операцій та потребує дороговартісної реабілітації. Помічники очільника облдержадміністрації запевнили, що роблять усе, що у їх силах.

Після майже годинного спілкування із ратнівчанами, Юрій Погуляйко виїзне засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

1









 

Марія СИДОРУК

 

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром