Через проливні дощі, фермерське господарство на Ратнівщині має близько мільйона гривень збитків

11 Липня 2020, 06:41
Віктор Баранчук та Андрій Головій 1834 Джерело: http://volynrada.gov.ua/
Віктор Баранчук та Андрій Головій

Фермери Ратнівщини просять керівників Волині вжити профілактичних заходів, щоб вберегтися від великої води.

Здомишельський сільський голова Андрій Головій та керівник СФГ «Пролісок» Віктор Баранчук з Ратнівського району виступили з такою пропозицією на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики у п'ятницю, 10 липня. Вони розповіли, що від наслідків цьогорічних паводків на території сільської ради постраждали господарства понад 500 родин, про це пишуть на сайті Волинської обласної ради.

Саме селянське фермерське господарство «Пролісок» має близько одного мільйона грн збитків тільки через втрати посівів.

Люди звертаються до представницької та виконавчої влади області з проханням прийняти та профінансувати протипаводкові регіональні програми, в рамках яких будуть почищені меліоративні канали та відремонтовані гідроспоруди.

Голова бюджетної комісії Михайло Імберовський запропонував виконавчій владі підготувати проєкт такої програми. Заступник голови ОДА Олександр Троханенко зауважив, що важливо, аби подібні програми мали відповідне фінансове забезпечення. Він також повідомив, що наразі управління агропромислового розвитку ОДА готує узагальнену інформацію про обсяги збитків від паводків на Волині в аграрному бізнесі та особистих селянських господарствах.

Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024