На Турському водосховищі затримали рибного браконьєра

01 Липня 2020, 07:45
Фото ілюстративне 1356
Фото ілюстративне

За тиждень волинські рибпатрульні викрили 29 порушень Правил рибальства.

У період з 22 по 30 червня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 29 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це інформує пресслужба Рибоохоронного патруля Волині.

Так, природоохоронці склали 17 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та дев’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За даний період на порушників накладено 816 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили вісім од. заборонених знарядь лову та ще 21 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

У суботу 27 червня завдяки зверненню небайдужих рибалок на Турському водосховищі Ратнівського району Волинської області викрито грубе порушення правил рибальства. Близько 4 години житель смт Заболоття здійснював вилов риби з човна мисиновою сіткою.

На порушника оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі у суд для притягнення до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, забороненими знаряддями лову є такі, які не передбачені цими Правилами. Забороняється риболовля із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих матеріалів, що не передбачені правилами промислового рибальства, а також способом багріння, спорудження гаток та запруд.

Читайте також:  Верховна Рада планує значно підвищити штрафи за забруднення водойм і браконьєрство

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024