В Укргідрометцентрі розповіли, коли в західних областях припиняться дощі

24 Червня 2020, 18:02
Негода 1081 Джерело: ДСНС
Негода

Погода покращуватиметься вже з 24 червня.

24 червня на заході України, де тривають повені, очікується покращення погоди та зменшення кількості опадів.  Про це ТСН повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик

«Така погода на заході країни спостерігається два-три дні, починаючи від 20 червня. Й уже сьогодні буде покращення погоди. Ми будемо мати підвищення атмосферного тиску, фронт буде поступово розмиватися, інтенсивність дощів буде зменшуватися. Уже сьогодні в Карпатах не очікується сильних і надзвичайних дощів, які до цього фіксували деякі станції. На вихідних на заході Україні вже будуть звичайні літні дощі, помірні. Значних опадів у регіоні не очікується»  – зазначає синоптик.

Білик також пояснює причини такої негоди. За його словами, негода на заході України спричинена тим, що тут наразі перебувають атмосферні фронти. Уся Україна наразі перебуває в мало градієнтному полі пониженого тиску, що супроводжується дощами, але над західними областями стоїть малорухомий атмосферний фронт і тому там іде більше дощів.

Читайте такожПодвір'я та вулиці у воді: Ратне підтопила злива.ФОТО

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром