З вересня лікарям другої і третьої ланки піднімуть зарплати

24 Червня 2020, 09:44
915

На засіданні уряду прийняли рішення про збільшення заробітних плат лікарям з вересня поточного року.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов – повідомляє УНІАН.

Зокрема, уточнив міністр, з 1 липня запровадять новий пакет фінансування лікарень, згідно з яким всі лікарні, які наразі мають дефіцит фінансування, отримають кошти до тогорічного рівня.

Також збільшать фінансування екстреної медичної допомоги на 1 мільярд 260 мільйонів гривень і збільшено фінансування пакетів по програмах лікування інфаркту та інсульту, бо 65% смертності в Україні саме через ці захворювання. Міністр запевнив, що коштів вистачить для лікування цих захворювань.

«Починаючи з 1 вересня буде збільшена заробітна плата медичним працівникам. Це стосується лікарів, медичних сестер та санітарок. Це збільшення буде стосуватися медичних працівників, які працюють на другій, третій ланці високоспеціалізованих лікарень. Тобто, мова йде про вторинну та третинну ланки наших медичних працівників. У лікарів заробітна плата збільшиться на 70% до їхньої тарифної ставки.

В середньому це на 3,5 тисячі гривень. Так само на 50 відсотків від мінімальної заробітної плати збільшиться зарплата у середнього медичного персоналу та у молодшого – на 25 % від мінімальної заробітної плати», – сказав міністр і додав, що збільшення зарплати торкнеться також інтернів.

Читайте також: На Ратнівщині – спалах коронавірусу серед прихожан протестантської церкви

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39