«Обов‘язкова обсервація зі сторони Білорусі», – голова Волинської ОДА

18 Червня 2020, 11:02
Пункт пропуску \ Фото ілюстративне 2820
Пункт пропуску \ Фото ілюстративне

На виїзній нараді у пункті пропуску «Ягодин» керівники області обговорити порядок проходження обсервації для громадян, які перетинають кордон України на території Волині.

Про це інформує Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації. 

Учасники зустрічі обговорили та напрацювали порядок дій при перетині кордону України громадянами, що в‘їжджають з країн, які МОЗ поділило на так звані «червоні» і «зелені» зони.

Відповідно до рішення Міністерства охорони здоров’я, категорія осіб, які прибувають з країн «червоної» зони, повинні пройти обсервацію: або за допомогою додатку «Дія», або ж у запропонованому місці для обсервації.

На Волині потрапити в Україну можна лише на ПП «Ягодин» зі сторони Республіки Польща та ПП «Доманове» зі сторони Республіки Білорусь.

Як зауважила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, алгоритм дій щодо проходження обсервації не змінився.

«Для налагодження процесу необхідно забезпечити постійне чергування на пункті пропуску поліції, авто швидкої та транспорту для перевезення до місця обсервації», – розповіла посадовиця.

Тож під час наради склали протокол, де визначили заходи та відповідальних осіб за проведення обсервації.

Слід зауважити, що Республіка Польща належить до «зеленої» зони, тож тут особливих питань не виникало. Обсервація стосуватиметься лише тих осіб, які перетинаючи кордон на Ягодині зі сторони Польщі, упродовж останніх 14 днів перебували у країнах з червоної зони.

Щодо ««Доманового», то в середньому за словами прикордонників, ПП перетинають до 10 людей на добу.

Нагадаємо, в Україні продовжили карантин до кінця липня 

Тому перш за все прикордонниками проводитиметься інформаційно-роз‘яснювальна робота про процедуру проходження обсервації, як за допомогою додатку «Дія», так і за спеціально визначеним місцем.

«Приймаємо рішення: обов‘язкова обсервація зі сторони Білорусі. З Польщі - лише ті, хто нещодавно перебував в країнах з «червоної» зони. Але спочатку необхідна роз‘яснювальна робота прикордонників про усю процедуру»,  – наголосив Юрій Погуляйко.

Читайте також: Волинь – на 4 місці в Україні за кількістю тестувань на коронавірус 

Довідково:

Відповідно до рішення МОЗ України «червона» зона – це країни з великим розповсюдженням коронавірусної хвороби, де кількість активних випадків коронавірусу становить понад 40 людей на 100 тисяч населення. Після відвідування цих країн потрібно відбути двотижневу обсервацію або самоізоляцію.

Відповідно, до «зеленої» зони входять країни де показник кількості активних захворювань становить менше ніж 40 осіб на 100 тисяч населення. Люди, які прибувають до України із «зеленої зони», можуть не проходити самоізоляцію.

Список країн «зеленої» та «червоної» зон постійно оновлюється, відповідно до епідеміологічної ситуації в кожній країні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром