На Ратнівщині затримали рибних браконьєрів

15 Травня 2020, 13:50
На Ратнівщині затримали рибних браконьєрів 1499
На Ратнівщині затримали рибних браконьєрів

У період з 8 по 12 травня 2020 року Волинський рибоохоронний патруль спільно з громадськими активістами та працівниками відділу прикордонної служби «Самари» здійснили рибоохоронний рейд на водні об’єкти Ратнівського району Волинської області.

Про це інформує пресслужба рибпатрульних області.

Так, дев’ятого травня на водному об’єкті поблизу селі Оріхове Ратнівського району виявили двох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та призначили відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

Наступного дня рейдова група викрила грубі порушення Правил рибальства. Так, на озері Волянське на території гідрологічного заказника «Залухівський» двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома мисиновими сітками.

Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На викритих громадян склали адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності.

На озері Оріхівське Ратнівського району на території гідрологічного заказника «Оріхівський» викрито аналогічні порушення. Двоє громадян за допомогою двох сіток встигли виловити 20 карасів, загальною вагою 5 кг. Збитки, завдані рибному господарству, склали 600 грн.

На порушників склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

У 11 понеділок, травня під час рибоохоронної роботи на озері Оріхівське Ратнівського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 сіток, загальною довжиною 385 метрів. Складено відповідний акт.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину карася сріблястого становить 17 грн.

Читайте також: На Ратнівщині рибні браконьєри завдали збитків на півтори тисячі гривень

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024