Волинян закликають не розводити багаття у лісі

14 Квітня 2020, 19:59
427

Керівник Волинського обласного управління лісового господарства Олександр Квартирко закликав відпочивальників не розводити багаття у лісі.

Звернення посадовець опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

Посадовець зауважив, що кинутий недопалок чи підпалений сухостій знижують багаторічні старання, аби зберегти ліси.

«Є два особливо важливих сьогодні питання, які, як керівник обласного управління лісового господарства, прошу зауважити кожну здоровомислячу людину.

1. Масштаб. Шкода, яку завдають лісові пожежі, у десятки-сотні разів перевищує шкоду від незаконних рубок. Якщо ви вболіваєте за лісову галузь, потратьте сили на пильнування підпалів сухостою на суміжних і сільгоспземлях. Саме звідти, переважно, вогонь перекидається на лісові масиві.

2. Якщо ви людина, любите свою сім‘ю, чекаєте на Вербну неділю і Великодні Свята, поставтесь до наших хлопців із повагою, дайте їм можливість зустріти свята з родиною.

Будь ласка, припиніть розводити у лісі багаття, кидати недопалки та підпалювати сухостій. Працівники галузі багато десятків років роблять все, для того, щоб були ліси на Волині. Ніхто себе не збирається ідеалізувати. За останні тижні висновків зроблено більше, ніж за два роки. Зараз мова іде ще й про людські здоров’я і життя! Чи життя і здоров’я працівника лісового господарства вже нікого не цікавить?», – йдеться у дописі.

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024