На Ратнівщині визначили, як освячувати паску під час карантину

14 Квітня 2020, 15:30
7031

У Ратнівському районі визначили порядок освячення паски та святкування Великодня.

У понеділок, 13 квітня, напередодні величного християнського свята, відбулась зустріч голови районної державної адміністрації Володимира Рудика зі священнослужителями району. Про це пишуть на сторінці Ратнівської РДА у Facebook.

Зокрема, на зустріч завітали Благочинний Ратнівського благочиння Анатолій Гурський, Благочинний Гірниківського благочиння Іоанн Хіночик, Настоятель Свято-Іллінського Собору отець Роман Бодак, т.в.о начальника Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Микола Карпук.

Метою зібрання стало обговорення питання щодо організації проведення в районі в умовах карантину Великодніх свят.

На початку зустрічі Володимир Рудик подякував священнослужителям за готовність до діалогу, відкритість та небайдужість.

В ході розмови, очільник району акцентував увагу присутніх на питанні максимальної безпеки людей під час відвідування храмів у зв'язку з поширенням коронавірусу. Висловив сподівання щодо сприяння представниками релігійних організацій у донесенні до прихожан основних правил карантину та, за можливості, обмеження відвідування ними богослужінь.

Своєю чергою настоятелі церков запевнили, що при проведенні богослужінь дотримуватимуться наданих рекомендацій. Зокрема, у середині церкви братимуть участь не більше 10 осіб, при здійсненні священного дійства дотримуватиметься дистанція між особами.

Освячення пасок та пасхальних кошиків відбуватиметься на подвір’ї храму, згідно з графіком, який буде доведено вірянам, з визначеними годинами.

Парафіянам слід буде дотримуватися дистанції в 1,5-2 м один від одного та приходити до храму лише одному члену сім’ї.

Окрім того, освячення пасок також буде відбуватися поздовж визначених вулиць (з дистанцією 5м).

З метою убезпечення вірян та запобіганню правопорушень, на подвір’ї церков забезпечуватиметься звукова трансляція богослужіння та присутність патрулів поліції.

Читайте також: З травня Уряд планує поетапне полегшення карантину в Україні 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром