На Ратнівщині рибоохоронці затримали порушників рибальства

14 Квітня 2020, 09:20
1436

У період з шостого по 13 квітня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 55 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, складено 37 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та 12 – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено шість актів виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це інформує пресслужба рибпатрульних.

«За даний період на порушників накладено 1 802 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству, склали 680 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 2,5 кг риби. Також вилучено 23 од. заборонених знарядь лову та ще 36 од. – за актами безхазяйного майна»,  повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

У суботу, 11 квітня, на озері Оріхівське Ратнівського району на території Оріхівського гідрологічного заказника рибпатрульні викрили два грубих порушення правил рибальства. Двоє громадян з дерев’яних човнів здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – двома мисиновими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На порушників склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

Пізніше на тій самій водоймі рейдова група виявила трьох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформлено протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Читайте також: Ратнівщина: браконьєри «наловили» риби майже на вісім тисяч гривень

Довідково:

З першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024