Ратнівська «первинка» отримала від народного депутата допомогу для боротьби з коронавірусом

29 Березня 2020, 10:22
Ратнівська центральна районна лікарня 2597
Ратнівська центральна районна лікарня

Усі медичних закладів первинної медицини виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва отримали партію благодійної допомоги для боротьби з поширенням коронавірусу. 

Ще 140 літрів дезінфікуючих засобів закупили за кошти благодійного фонду «Патріоти Волині» та доправили до районних лікарень виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва. У Старій Вижівці, Ратному та Шацьку антисептики розподілили і для медичних закладів первинної медицини, інформує сайт благодійного фонду «Патріоти Волині».

«Дуже потрібна і своєчасна допомога, так як особливого запасу засобів індивідуального захисту для медперсоналу ми не маємо, – зауважила головний лікар Старовижівського центру ПМД Наталія Капітула. – Ще раніше ми вже отримали від БФ «Патріоти Волині» захисні маски та рукавички. Щиро дякуємо за таку підтримку медиків в цей складний час. І сподіваємось на подальшу співпрацю...»

 

«Ми є свого роду першою лінією оборони проти коронавірусу, – каже тимчасова виконувачка обов’язків директора КНП «Ратнівський центр ПМД» Людмила Терещук. – Тому така допомога на часі: маски, рукавички, дезінфікуючі засоби вкрай потрібні. Це дозволить нам захистити медиків, а також убезпечити їх, коли на прийом прийдуть пацієнти без таких засобів захисту»


Ратнівська центральна районна лікарня є одним із семи опорних медичних закладів області. Медзаклад нині перебуває на карантині. Медики зазначають: в умовах загрози пандемії коронавірусу люди стали більш уважними до власного здоров’я.

1

«Інформація, яка зараз активно розповсюджується в ЗМІ, вочевидь, дисциплінує людей, – розповів завідувач інфекційного відділення Ратнівської ЦРЛ Микола Бегаль. – Не треба відвідувати лікарню без поважних на те причин. Особливо важливо, щоб менше виходили з дому літні люди, бо вони найбільш вразливі до цієї інфекції. Що стосується отриманої нами допомоги від народного депутата Степана Івахіва та його благодійного фонду, то їм треба тільки подякувати. Бо ситуацію із захисними масками та засобами для дезінфекції всі ми знаємо : наразі, або вони в дефіциті, або їх просто немає. А нам треба захистити медичних працівників вже з перших днів протидії коронавірусу»


Подякував благодійникам і медичний директор Шацької районної лікарні Роман Вензловський. Він також повідомив, що днями медичний заклад отримав і перші 100 експрес-тестів на виявлення COVID-19.

Загалом для потреб медичних закладів виборчого округу народного депутата Степана Івахіва за кошти благодійного фонду «Патріоти Волині» вже закупили 25 тисяч захисних масок, 20 тисяч оглядових рукавичок та 220 літрів антисептиків.

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024