Ратне й коронавірус: селищний голова розповів про ситуацію у селищі. ІНТЕРВ'Ю

28 Березня 2020, 11:45
Володимир Кулик 3476
Володимир Кулик

Кореспондент Район.Ратне завітав у Ратнівську селищну раду та поцікавився у її очільника Володимира Кулика з якими проблемами зіткнулося і як живе Ратне на карантині.

Ратнівський селищний голова
Ратнівський селищний голова

– Чи відомі вам випадки порушення карантину, чи будуть якісь штрафи?

– Випадки порушення вимог Кабінету Міністрів і наших вимог є. До прикладу, я спостерігаю за ситуацією на території Ратного. От зранку, приходжу до ринку: там четверо людей намагалися торгувати молоком. Із сіл приїхали. Я одразу викликав поліцію. Вони склали на одного протокол, бо решта порозбігалися.

Селищний голова розповідає, що такі випадки порушення правил карантину непоодинокі. Ще одне порушення зафіксували у відомому магазині Ратного, який продає алкоголь. До введення карантину магазин реалізовував алкоголь, але як тільки ситуація змінилася почав торгувати алкогольними продуктами, про що й зазначив у документації. На керівника магазину поліція склала протокол.

– У вівторок до мене зверталися люди стосовно масового скупчення людей на «Новій пошті». Я туди двічі виїжджав. У самому приміщенні: працівники в захисних масках, є дезрозчини, розмітки. А за дверима, звичайно, масові скупчення людей. Люди себе неправильно вели. Це провина і власника «Нової пошти», тому що слід роз’яснювати, що треба бар’єри поставити, розмітку зробити.

Згодом, після візиту селищного голови, ситуація на пошті змінилася. Працівники служби доставки виконали рекомендації Володимира Миколайовича.

–  Ми оперативно спрацювали по питанню виконання постанови Кабінету Міністрів. Одразу, після засідання комісії виконавчого комітету селищної ради, дали доручення нашим людям, аби вони провели роз’яснювальну роботу із ратнівчанами та познайомили їх із рішенням селищної ради щодо введення обмежувальних заходів. На другий день, ще о шостій годині ранку, ми вже біля ринку. Проводимо роз’яснення серед людей й знайомимо їх із рішенням.

Володимир Кулик зауважує, що Ратне – це зона підвищеної небезпеки, адже воно має 10 тисяч населення й чимало з них – заробітчани.

Читайте також: У Ратному відремонтували провулок 

У селищній раді станом на 26 березня зареєстровано восьмеро людей, які повернулися нещодавно із-за кордону, однак, за словами Володимира Миколайовича, таких ратнівчан значно більше. Усіх приїжджих відвідали відповідні установи та перевірили дотримання самоізоляції.

Читайте також: Дотримання дистанції та позмінний графік: режим роботи Ратнівської селищної ради на карантині.ФОТОРЕПОРТАЖ 

– Що плануєте робити, адже в Україні ввели надзвичайну ситуацію?

– Надзвичайна ситуація дає більше прав правоохоронним органам, а ми в режимі такому як і були, так і продовжуємо працювати. Ті карантинні вимоги будемо намагатися забезпечувати.

Селищний голова зазначає, що згодом проведуть дезінфекцію у багатоквартирних будинках, де повернулися заробітчани, а саме: 30 років Перемоги, Центральна.

– Поки будемо проводити дезінфекцію хлорованим вапном. Я вже дав завдання комунгоспу, щоб першочергово дезінфекцію зробили тих під’їздів, де приїхали люди з-за кордону.

Однією із головних «карантинних проблем» нині є транзитний транспорт, адже через селище їздять фури. Водії часто не дотримують правил гігієни, й невідомо чи вони не підхопили небезпечну хворобу. Поки це питання вирішити складно. За словами селищного голови, ситуація скоро зміниться, адже планують поставити карантинні пости.

Під час розмови Володимир Миколайович показує універсальний спосіб спостереження за порядком у селищі – система відеоспостереження. Зазначимо, що у Ратному їх налічується дев’ять, згодом стане більше. Доступ до камер має поліція та селищний голова.

Селищний голова показує роботу камери відеоспостереження
Селищний голова показує роботу камери відеоспостереження

– Відеокамери полегшують мені спостереження. Я можу у будь-яку пору доби побачити хто чим займається. До прикладу. Я сьогодні прокинувся пів шостого і дивлюся двірники прибирають, але прибирають без захисних масок. Тоді я вже дзвоню начальнику комунгоспу й кажу, що так не має бути. Адже пенсіонери ходять у масках захисних, та й ратнівчани в основному ходять. А тут двірники, які «на передовій» вважайте. Які стикаються зі сміттям без рукавиць і без масок!

На кінці спілкування Володимир Миколайович каже, що життя у селищі продовжується, але в такому режимі – «надзвичайному».

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024