Ратнівщина: керівники району поспілкувалися зі священниками щодо запобігання поширення небезпечної хвороби

27 Березня 2020, 14:20
Керівники району поспілкувалися зі священниками щодо запобігання поширення небезпечної хвороби 1471
Керівники району поспілкувалися зі священниками щодо запобігання поширення небезпечної хвороби

Духівництво та керівництво району обговорили питання щодо поширення гострої респіраторної інфекції на території України, впровадженням карантинних заходів під час здійснення богослужінь в культових спорудах.

У четвер, 26 березня, відбулася зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Євгена Савлука, т.в.о. Ратнівського відділу поліції Миколи Карпука, головного лікаря центральної районної лікарні Михайла Бегаля з представниками духовенства Ратнівського та Гірниківського благочиння УПЦ. Про це інформує головний спеціаліст з питань інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Про дотримання норм карантину згідно Постанови КМУ, обмеження до 10 осіб під час релігійних зібрань, передбачену адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення даної Постанови доповів учасникам зібрання т.в.о. Ратнівського відділу поліції Микола Карпук. Він також наголосив, що мета правоохоронних органів полягає не в тому, щоб обмежити діяльність релігійних громад, а в першу чергу — гарантувати безпеку громадян.

Головний лікар Михайло Бегаль закцентував увагу присутніх на забезпеченні санітарно-гігієнічних заходів у храмах,  важливості дотримання особистої гігієни серед прихожан, належне розміщення людей у храмі та на вулиці під час богослужінь, тощо.

Перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук зауважив, що органи влади вживають усіх можливих заходів щодо протидії поширенню коронавірусу, звернувся до настоятелів храмів із проханням забезпечити  дотримання норм карантину задля збереження життя і здоров’я ратнівчан. Посадовець висловив сподівання на взаєморозуміння з боку представників духовенства, аби тільки спільними зусиллями протидіяти поширенню небезпечної хвороби на території краю.







1

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024