На Ратнівщині затримали рибних браконьєрів. ФОТО

20 Березня 2020, 10:21
1261

17 та 18 березня державні інспектори Волинського рибпатруля здійснили рибоохоронні рейди водоймами Ратнівського та Старовижівського районів

17 березня зафіксували порушника на озері Волянське Ратнівського району на території Залухівського гідрологічного заказника. Громадянин з дерев’яного човна здійснював вилов риби забороненим знаряддям – однією риболовецькою сіткою. Про це інформує пресслужба рибоохоронного патруля у Волинській області.

Згодом на озері Оріхове, поблизу села Межисить Ратнівського району, викрили аналогічні порушення. Троє громадян за допомогою риболовецьких сіток намагалися ловити рибу.  Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушники не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На осіб оформили адмінпротоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду. Чотири риболовецькі сітки вилучили.

18 бередня близько 2 ночі під час обстеження озера Синове, поблизу села Синове Старовижівського району, викрили факти грубих порушень правил рибальства. Четверо громадян здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими колючими знаряддями лову, не передбаченими Правилами рибальства – чотирма «острогами».

На осіб склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.






Довідкова інформація:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Читайте також: Острога та 300-метрові сітки: як на Старовижівщині «ловили» браконьєрів

На Старовижівщині врятували 35 карасів

На озері Синове затримали рибного браконьєра

З сіткою та осторогою: у Любохинах браконьєри попалися рибінспекторам

26 кілограмів: уродженець Любохин похизувався рибним уловом

На Волині заборонили ловити рибу в місцях зимівлі

Поблизу Дубечного затримали браконьєра-підводника

У Дубечному активісти прибрали берег озера Луки

Поблизу Соколища затримали рибних браконьєрів

У Любохинах браконьєри наловили риби на 28 тисяч гривень

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024