У Ратному заборонили торгівлю на вулицях і площах селища

18 Березня 2020, 14:15
2607

У Ратному встановили обмежувальні заходи.

Про це інформує пресслужба селищної ради.

Відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2», протоколу № 3 засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17.03.2020 року, ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», попередньо обговоривши з членами виконкому, виконавчий комітет  Ратнівської селищної ради вирішив:

1.  Заборонити проведення всіх масових заходів,  крім місцевого та державного значення (сесії та виконкоми, в разі необхідності проводити в закритому режимі).

2.  Керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності, перевізникам та власникам транспортних засобів:

  • забезпечити проведення дезінфекційних заходів поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей, обладнати місця масового перебування людей матеріалами щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією:
  • припинити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів з масовою участю громадян, виключити планування таких заходів до стабілізації ситуації;
  • на період проведення карантинних заходів тимчасово не проводити особистих прийомів громадян;      
  • відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;
  • максимально перевести здійснювану персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.

3. На період проведення карантинних заходів тимчасово зупинити торгівлю на ринку непродовольчими товарами.

4.  Заборонити стихійну торгівлю на вулицях і площах селища, в тому числі й харчовими продуктами.

5. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з релігійними громадами на території селищної ради щодо дотримання карантинних заходів з метою недопущення поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій, у тому числі спричинених коронавірусом до стабілізації епідемічної ситуації.

6. Заборонити зупинку, стоянку великогабаритних транспортних засобів на території смт Ратне до закінчення карантинних заходів.

7. Заборонити перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі в смт Ратне.

9. Посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією.

10. Звернутись до сесії селищної ради з рекомендацією про виділення додаткових коштів на виконання протиепідемічних заходів на території селищної ради.

Читайте також:

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024