Ратнівщина: які заходи впроваджують у районі задля запобігання занесення й поширення коронавірусу

17 Березня 2020, 20:07
2548

У Ратнівському районі впроваджують ряд невідкладних карантинних заходів щодо запобігання занесення й поширення небезпечного вірусу.

У вівторок, 17 березня, під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації Євгена Савлука відбулося розширене засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Засідання відбулося за участю сільських, селищних голів, керівників установ, підприємств, організацій, священнослужителів району. Про це повідомляють на сторінці Ратнівської РДА у Facebook.

На порядок денний було винесено питання про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення району та вжиття невідкладних заходів щодо запобігання поширенню на території району коронавірусу COVID-19, про що доповіли керівники відповідних служб.

На початку засідання Євген Савлук озвучив постанову Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та наголосив на важливості чіткого її виконання в районі.

Заслухавши інформації доповідачів та врахувавши їх обговорення, з метою недопущення масового захворювання на території району інфекційним захворюванням COVID-19, комісія вирішила:

1. Забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

2. Сільським та селищним головам забезпечити:

  • виділення коштів комунальному некомерційному підприємству «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської районної ради, комунальним підприємствам «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської районної ради, «Заболотівський центр первинної медичної допомоги» Заболотівської селищної ради, «Велимченській центр первинної медичної допомоги» Велимченської сільської ради для закупівлі медичного обладнання, експрес – тестів для виявлення коронавірусу, засобів захисту персоналу лікувальних закладів, дезінфікуючих засобів та медикаментів;
  • на період проведення карантинних заходів тимчасово зупинити торгівлю на ринках непродовольчими товарами;
  • провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з релігійними громадами на підвідомчій території щодо дотримання карантинних заходів з метою недопущення поширення гострих распіраторних вірусних інфекцій у тому числі спричинених короновірусів до стабілізації епідемічної ситуації;
  • забезпечити проведення дезінфекційних заходів поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей (автомобільні, залізничні вокзали, ринки, супермаркети, заклади громадського харчування тощо);
  • уточнити перелік сил та засобів, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів, та забезпечити їх готовність до виконання визначених завдань;
  • посилити інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням щодо дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараженню інфекцією;
  • розглянути питання щодо забезпечення населення продовольством та предметами першої необхідності в режимі доставки, особливо щодо осіб похилого віку, які мають найбільший ризик настання летальних наслідків.

3. Гірниківському, Прохідському, Забродівському сільським та Ратнівському селищному головам:

  • рішенням виконкомів тимчасово заборонити зупинку, стоянку великогабаритних транспортних засобів у підпорядкованих населених пунктах до закінчення карантинних заходів;
  • копії відповідних рішень направити до районного відділу поліції ГУНП у Волинській області.

4. Комунальному некомерційному підприємству «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської районної ради визначити прогнозовану потребу та здійснити закупівлю медичного обладнання, експрес – тестів для виявлення коронавірусу, засобів захисту персоналу, дезінфікуючих засобів та медикаментів.

5. Комунальному підприємству «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської районної ради:

  • забезпечити роботу телефонних ліній центру для звернень пацієнтів у разі виявлення у себе, чи у своїх рідних симптомів ГРВІ. Налагодити постійний зв’язок між пацієнтами та сімейними лікарями, збільшити кількість виїзних прийомів на дому.

6. Сільським та селищним головам, керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій усіх форм власності на період карантинних заходів:

  • припинити проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів з масовою участю громадян, виключити планування таких заходів до стабілізації ситуації;
  • на період проведення карантинних заходів тимчасово не проводити проведення особистих прийомів громадян;
  • передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи.

7. Районному управлінню головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області:

  • провести необхідні санітарно – епідеміологічні заходи на території району;
  • посилити контроль за системами водопостачання і водовідведення населених пунктів;
  • спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити проведення дезінфекційних заходів транзитних транспортних засобів та у місцях масового скупчення людей.

8. Районному відділу поліції ГУНП України у Волинській області:

  • спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити виконання рішень щодо обмежувальних заходів суб’єктами господарювання всіх форм власності;
  • постійно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання рекомендованих МОЗ заходів запобігання поширенню коронавірусної інфекції у місцях масового скупчення людей на дорогах та вулицях населених пунктів.

9. Сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації, районному військовому комісару визначити кількість військовозобов’язаних з числа медичних працівників, які перебувають на військовому обліку у військових комісаріатах (центрах комплектування та соціальної підтримки).

10. Відділу інфраструктури, енергетики за захисту довкілля райдержадміністрації, Ратнівському селищному голові забезпечити виконання підпункту 4 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 року № 215 «Про запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

11. Приватному підприємству редакційно – видавничий комплекс «Ратнівщина» висвітлювати в місцевій газеті «Ратнівщина»:

  • профілактичні та протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу;
  • рішення органів державної влади та місцевого самоврядування щодо обмежувальних заходів на території району;
  • рішення районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На при кінці засідання, перший заступник голови райдержадміністрації Євген Савлук, звернувся до усіх присутніх віднестися з усією відповідальністю до прийнятого рішення, бути соціально відповідальними, розуміти, що від нашої роботи залежить безпека і життя наших громадян.

Читайте також:

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024