Рибоохороний патруль провів рейд на водоймах та ринках Ратнівщини

14 Березня 2020, 10:30
На Ратнівщині провели рибоохоронні рейди 1660 Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
На Ратнівщині провели рибоохоронні рейди

З 8 по 10 березня 2020 року Волинський рибоохоронний патруль здійснив рейд на водойми та ринки Ратнівського району Волинської області.

Про це повідомляє пресслужба правоохоронців.

У п'ятницю, 8 березня, під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у смт Ратне викрили одне порушення. Ратнівчанин продавав 5 кг риби (короп). Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На порушника склали протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Пізніше, на тому ж ринку викрили мешканця села Межисить, який здійснював продаж незаконного знаряддя лову. Зокрема, у чоловіка вилучили металеві «ості». На особу склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

У вівторок, 10 березня, близько 8:00 години правоохоронці викрили мешканця села Броди, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям. Інцидент стався на озері Мшане, поблизу села Гірники Ратнівського району. Порушник на дерев’яному човні за допомогою сітки виловив одну щуку, чим завдав збитків у розмірі 340 гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. На озері Оріхівське, поблизу села Бородятино Ратнівського району у порушника вилучили одну риболовецьку сітку. На громадянина склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Того ж дня, на каналі Турський, що впадає в озері Оріхівське, громадянин перебував на березі річки з однією сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони, порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

Читайте також: Рибоохороний патруль провів рейд на водоймах Ратнівщини

На особу оформили протокол про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з чоловіком провели масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства.

Під час рибоохоронної роботи на озері Волянське Ратнівського району на території Залухівського гідрологічного заказника, виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили десять сіток.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.




Читайте також: На озері Оріхівське чоловік ловив рибу забороненим знаряддям

Довідково:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр незаконно зловленої щуки становить 340 грн

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром