Ратне: селяни пройшлися по магазинах насіння райцентру.ФОТО

27 Лютого 2020, 11:40
Мешканці сільської місцевості району побували на економічній екскурсії по насінневих крамничках Ратного 3065
Мешканці сільської місцевості району побували на економічній екскурсії по насінневих крамничках Ратного

У райцентрі Ратне мешканці сільської місцевості району побували на економічній екскурсії по насінневих крамничках селища.

Інформативний захід для жителів району організували 25 лютого фахівці Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

До заходу активно долучилися спеціалісти ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» Сергій Левківський та Наталія Лукашик. Профорієнтаторка відділу надання соціальних послуг Леся Захарчук наголосила присутнім на послугах служби зайнятості, в тому числі, сприянні у розробці програм підтримки підприємництва та ознайомила з плановими заходами за участю соціальних партнерів.

Господар магазину «Насіння» Віктор Арсенюк розповів про свою історію започаткування власної справи ще у 2009 році. Любов до землі, цікавість до її «щедрості», можливість плідно попрацювати на ній викликали неабиякий інтерес у звичайного водія без освіти, але з великим досвідом роботи у галузі сільського господарства.

«Так хобі переросло у бізнес широкого масштабу», – каже Віктор.

Тепер в асортименті магазину якісне, здорове насіння овочів, квітів, трави, кущів, саджанців дерев, препаратів боротьби зі шкідниками та хворобами рослин.

Крамничка «Садиба» Мар’яни Сотник, що знаходиться по-сусідськи, пропонує не лише насінневі товари, добрива, ґрунти, а й увесь «модернізований» садово-городній інвентар, для висадки рослин, обробітку ґрунту, обрізки дерев, кущів, плівку для парників, утеплення ґрунту, захисну сітку та ін. У продажі навіть муляж овочів та фруктів, штучні ікебани, квіти, прикраси для живих рослин, ґрунту, декори, гіпсові фігурки.

Старший продавець Зоя Карпунець охоче розповідала присутнім про особливості насіння томатів різних сортів, огірків, редиски, інших рослин, специфіку їх висадки. На запитання «Звідки все це знає продавець ?» почули відповідь:

«Якщо хочеш задовольнити вимоги клієнта, бути потрібним і цікавим, мусиш навчитися усьому».

Провідна фахівчиня Управління фітосанітарної безпеки ДУ Держпродспоживслужби Наталія Лукашик розповіла про діяльність Міжнародної програми «Здорові рослини».

Учасники заходу отримали корисні поради та вичерпні відповіді на запитання від кваліфікованих спеціалістів аграрної сфери.

Захід організували у рамках проєкту «Успіх в дії».






Читайте також: У Ратному фермери ділилися досвідом ефективного ведення сільського господарства

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024