У Ратному фермери ділилися досвідом ефективного ведення сільського господарства

26 Лютого 2020, 13:50
Фото ілюстративне 878
Фото ілюстративне

У Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості жителі району оговорили «Перспективи розвитку галузі сільського господарства».

Захід відбувся у понеділок, 24 лютого. Про це повідомляє районна служба зайнятості.

Провідна фахівчиня з профорієнтації відділу надання соціальних послуг нагадала присутнім про заходи служби зайнятості в рамках проєкту «Успіх в дії»: сприяння економічному розвитку об’єднаних територіальних громад, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці пошукача роботи,  наближення соціальних послуг до громадян.

Головний спеціаліст ДУ «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» Сергій Левківський охоче розповідав членам особистих селянських господарств, мешканцям ОТГ про основні аспекти розвитку підприємництва у сільськогосподарській галузі: овочівництва, садівництва, квітникарства, тваринництва, молочно-переробній та особливості ведення кожної з них.

У співпраці з Європейською та Середземноморською організацією карантину і захисту рослин активно діє Міжнародна програма «Здоров’я рослин», мета якої запобігти завезенню різних хвороб з інших країн. Адже рослини, як люди та тварини, теж можуть страждати від захворювань, спричинених вірусами, бактеріями, грибками.

Останнім часом з’явилося безліч нових шкідників та хвороб, що пов’язане із завезенням з чужих територій. Аби допомогти захистити наші сільськогосподарські культури та мальовничу природу від небезпеки, потрібно користуватися такими правилами:

  • якщо перевозите будь-які рослини, задекларуйте їх на митниці;
  • якщо хочете імпортувати у свою країну, зверніться до місцевої організації карантину і захисту рослин та дізнайтеся, що можна зробити на законних підставах.

Активні дискусії з питань успішного ведення підприємництва тривали протягом заходу. Хтось отримав корисні поради, інші застереження і рекомендації, а професіонали цієї справи поділилися досвідом ефективного ведення сільського господарства.

Захід організували в рамках реалізації проєкту «Успіх в дії».

Учасники заходу
Учасники заходу

Читайте також: 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром