На озері Оріхівське чоловік ловив рибу забороненим знаряддям

22 Лютого 2020, 10:41
Порушник рибальства 1526 Джерело: Волинський рибоохоронний патруль
Порушник рибальства

На Ратнівщині Волинський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства.

Інцидент стався 19 лютого на озері Оріхівське, поблизу села Бородятино. Про це інформує пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

Близько 14 години рибпатруль виявив порушника, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – однією риболовецькою сіткою. Завдяки оперативним діям патрульних порушнику не вдалося завдати шкоди рибним запасам.

На чоловіка оформили адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення правопорушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

Нагадаємо, нещодавно рибоохороний патруль провів рейд на водоймах Ратнівщини.

Пізніше, під час обстеження на тій самій водоймі знайдено безхазяйне майно. Виявлено та вилучено чотири од. безгосподарських сіток, загальною довжиною 280 метрів.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


Порушник рибальства
Порушник рибальства

Довідково:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024