Луцький художник «мандрує» до Львова

18 Лютого 2020, 13:12
725

У рамках проєкту «Дифузія» Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, що в Луцьку, організовує чергову гостьову виставку.

Цього разу експозицію під назвою «Метафоричний реалізм Миколи Кумановського» приймає Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького (вулиця Стефаника, 3). Про це розповідають у музеї.

Відкриття 21 лютого о 17:00. Вхід у цей день – вільний.

Талановита, неординарна особистість, інтелектуал, свідомий сповідувач національно-патріотичних ідей Микола Іванович Кумановський (1951–2016) – знакова постать у художньому житті України другої половини ХХ – початку ХХІ століття.

Протягом сорока років діяльності  Микола Кумановський створив численний та різноманітний доробок. Це об’ємні цикли авторської та друкованої графіки, величезний пласт станкового малярства, скульптура, інсталяції, колажі, оформлення книг, власні поетичні тексти. «Метафоричний реалізм» – таким достоту влучним авторським терміном він означив філософські засади та стилістичні пріоритети свого мистецтва. Завдяки проєкту «Дифузія» його доробки побачать мільйони українців, які можуть пишатися талантом свого співвітчизника.

Нагадаємо, проєкт «Дифузія» об’єднує серію гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світу актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість та творчий потенціал української нації. Суть проєкту – до тридцятиріччя Незалежності України провести 30 виставок сучасного українського мистецтва у всіх регіонах України.

Ініціатор та організатор культурно-мистецького проєкту: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків (МСУМК), що в Луцьку.

Читайте також: У Луцьку відкрили ресторан, де «оживають» картини


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024