Як у Ратному газовики спілкувалися зі споживачами

18 Лютого 2020, 08:12
Клієнти АТ «Волиньгаз» 3163
Клієнти АТ «Волиньгаз»

У Ратнівському Центрі обслуговування клієнтів «Волиньгазу» провели зустріч задля обговорення актуальних питань газопостачання.

«Відкритий діалог» із споживачами газу відбувся у п’ятницю, 14 лютого. Такий захід став уже традиційним у Центрах обслуговування клієнтів Волині.

Нагадаємо, зустрічі започаткували ще восени 2019 року. На них усі охочі мають змогу поспілкуватися у невимушеній атмосфері з представниками газорозподільної компанії.

У Ратному споживачі газу мали нагоду отримати відповіді на свої запитання безпосередньо від начальника управління газового господарства району Анатолія Тарасюка.

На зустрічі було, як ніколи, «спекотно». Люди прийшли з’ясувати що означають дві платіжки за газ та який принцип їхнього нарахування.

На початку розмови Анатолій Іванович зауважив, що промисловість району має вже більше 10 різноманітних постачальників газу, які мають власну ціньову політику, й таким чином ратнівчани найближчим часом матимуть можливість обирати власного постачальника газу.

Анатолій Тарасюк роз'яснює клієнтам, що означають дві платіжки за газ
Анатолій Тарасюк роз'яснює клієнтам, що означають дві платіжки за газ

 «Ринок газопостачання буде відкритий з липня, на який зайдуть багато постачальників зі своїми ціньовими пропозиціями. До прикладу, пошта зможе запропонувати вам газ по 4 гривні, осушувальна система або електрики запропонувати газ по 3,50 гривень», – розповів Анатолій Тарасюк.

За словами керівника газового господарства району, саме з цією метою, провели роз’єднання двома платіжками.

Нагадаємо, на початку жовтня 2019 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила новий підхід оплати послуг доставки газу для споживачів та розглянула проєкт нового тарифу на розподіл.

Окремі рахунки з нового року запроваджені рішенням НКРЕКП: один за спожитий газ, другий – за послугу з його доставки. Гроші за газ отримує постачальник газу, а за доставку – газорозподільна компанія.

Споживачі сплачують за доставку власних обсягів споживання. Вони визначаються з попередніх обсягів споживання. Об’єм спожитого газу береться за основу для прогнозування і замовлення потужності в поточному періоді. Тариф на доставку формується за принципом замовленої потужності. В Україні нараховується більше 13 мільйонів споживачів природного газу. На жаль, всі вони не можуть спрогнозувати своє споживання на цілий рік. Тому за основу взяте споживання клієнта в попередньому газовому році.

«Як взагалі уникнути нарахування? За правилами – це від’єднатися від «Волиньгазу», а це дуже клопітно. Потім дуже складно буде, коли споживач забажає під’єднатися назад», – зауважив Анатолій Іванович.


Читайте також: Плата за доставку газу: подробиці для споживачів

На зустрічі, ратнівчани внесли пропозицію – структурувати платіжки, тобто, щоб клієнт міг бачити


Учасники спілкування
Учасники спілкування

Під час спілкування начальник управління Анатолій Тарасюк уважно всіх вислухав. Згодом керівник дав відповідні вказівки своїм підлеглим, аби якомога скоріше вирішити проблеми своїх клієнтів, що пов’язані із користуванням газу.

Наприкінці зустрічі усі побажання та пропозиції від гостей заходу записали працівники установи для подальшого обговорення.

Гості заходу
Гості заходу

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024