Ратнівські рибалки матимуть змогу добровільно здати заборонені знаряддя лову

18 Лютого 2020, 09:21
На Волині стартує місячник здачі заборонених знарядь лову 1401
На Волині стартує місячник здачі заборонених знарядь лову

На території Волинської області розпочнеться  місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову водних біоресурсів, що триватиме з 20 лютого до 20 березня.

Це стане вже другою акцією. Такі заходи проводяться з метою попередження порушень на водоймах та нанесенні збитків рибному господарству. Про це повідомляють у Волинському рибоохоронному патрулі. 

Цьогоріч провести таку акцію у березні-лютому вирішили у зв’язку з нерестовою забороною, що триватиме з 1 квітня по 30 червня. Громадяни, які добровільно звернуться до рибоохоронного патруля з метою здачі заборонених знарядь, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності. Можна здавати засоби лову анонімно.

До заборонених знарядь лову належать:

  •  «доріжка» (волосінна зяброва сітка, яка випускається у воду і витягується на гумовому амортизаторі);
  •   «павук» (розміром більше 1х1 м, з вічком понад 10 мм);
  •   «парашут» (конусоподібна сітка, яка накидається зверху і накриває рибу);
  •   «екран» або «телевізор» (маломірна прямокутна зяброва сітка з поплавками по верхньому ряду і вантажем внизу);
  •   «косинка» (різновид «телевізора» трикутної форми, використовується переважно для підлідного лову риби біля дна);
  •   будь-які відціджуючі (неводи, бредні, волока) і ставні (тристінки, путанки) сітки, не передбачені правилами промислового рибальства;
  •   острога або ость (подоба вил із зазубреними вістрями);
  •   перемет (гострі гачки, які прив'язані до шнурів);
  •   «драч» (колюче знаряддя для вилову методом багріння, наварені на важку блешню великі гострі гачки);
  •   електровудка (пристосування для видобутку риби у водоймах за допомогою потужного електророзряду).

«Закликаємо усіх власників заборонених знарядь лову добровільно здати ці засоби лову, адже від особистого відповідального ставлення кожного з нас залежить чисельність і популяція водних біоресурсів у наших водоймах. Будьте сумлінними та дотримуйтесь встановлених Правил рибальства. Сподіваємось, що здача заборонених знарядь допоможе зберегти  водні біоресурси і створити сприятливі умови для нересту риби», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

З приводу добровільної здачі заборонених знарядь лову звертайтеся за номером «гарячої лінії» Волинського рибоохоронного патруля: (067) 360 78 40 або за адресою: м. Луцьк, вул. Товарова, 11.

Коментарі
18 Лютого 2020, 15:43
Здавайте анонімно?Та ви що бл*дь говорите.Хіба раз я звонив з приводу браконьєрської ловлі до "Поліції", вони або не приїжджають , або не хочуть лізти в воду бо це"не їнхнє діло" а рибнадзор, ніколи не бере слухавки, треба міняти систему і звільняти нах*й дирекцію,а оцими "акціями" підітріть собі сраку і занесіть своєму начальству, шоб воно бачило які ви молодці і "шось робите".
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024