Цілодобово і анонімно: запрацювала гаряча лінія для постраждалих від домашнього насильства

16 Лютого 2020, 12:16
Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47 595
Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47

Розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

З 11 лютого сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Як зазначив заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський, оператор кол-центру не просто фіксує звернення чи переадресовує його до відповідних компетентних відомств, а й в онлайн-режимі може надавати психологічну допомогу потерпілим від насильства.

На гарячій лінії:

  • надають інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства,
  • надають психологічну допомогу потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

У разі потреби людина отримає практичну інформацію, що робити і куди звертатись при виявленні загрози чи проблеми.

Лінія працює у тестовому режимі та є результатом спільної роботи різних міністерств і відомств. Вона створена на базі Урядового контактного центру за ініціативи Мінсоцполітики та Секретаріату КМУ, підтримки Олени Зеленської та Марії Єфросиніної, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства юстиції, Міністерства освіти і науки.

У січні 2020 року пройшла перша навчальна сесія Школи підготовки консультантів Державної установи «Урядовий контактний центр» з питань запобігання та протидії домашньому насильству за європейськими стандартами за фінансової підтримки Уряду Великої Британії у рамках програми #UNFPAУкраїна.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024