Що робити, якщо додаток «Дія» не відображає документи 

13 Лютого 2020, 09:30
Що робити, коли додаток «Дія» не відображає документи  935
Що робити, коли додаток «Дія» не відображає документи 

Розповіли, як бути, якщо застосунок «Дія» не відображає ваше водійське посвідчення чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. 

6 лютого українцям стали доступні електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в мобільному застосунку «Дія». Про це повідомили в Регіональному сервісному центрі МВС області. 

Почали використовувати за пастосунок «Дія», проте зіткнулись з проблемою відображення актуальних особистих даних в електронному посвідченні водія чи свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, відсутністю фотографії чи документів? Онлайн-сервіс Міністерства внутрішніх справ «Електронний кабінет водія» запровадив послугу уточнення даних, що дозволяє провести верифікацію цих документів.

Проєкт реалізовує Головний сервісний центр МВС спільно з Міністерством цифрової трансформації та за підтримки проєкту USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Тепер електронний кабінет водія надає громадянам можливість скористатися онлайн-послугами:

  • уточнення даних у реєстрі посвідчень водіїв;
  • уточнення даних у реєстрі свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу.

Сервіс дозволяє громадянам подати заяву про коригування неточностей у реєстрах МВС та оперативно доповнити наявну в них інформацію.

Отже, якщо у вас виникла проблема з е-правами чи е-свідоцтвом в застосунку «Дія», вам необхідно авторизуватися в електронному кабінеті водія та скористатися послугою уточнення даних.

Алгоритм дій:

  • перейти із застосунку «Дія» в електронний кабінет водія, авторизуватися;
  • заповнити всі поля необхідними даними (автоматично заповнюються наявні у базі дані, в які можна внести виправлення);
  • завантажити файл із зображенням обох сторін документу у форматі .jpg;
  • надіслати електронну заяву до сервісного центру МВС для обробки.

Працівники сервісних центрів МВС опрацьовують отримані електронні заяви та вносять зміни до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. У випадку виявлення додаткових неточностей або відсутності фотографії громадянина, його запросять особисто звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.

Внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС дані автоматично оновляться та будуть відображені в електронному кабінеті водія та застосунку «Дія».

Запровадження такого сервісу дозволить підвищити якість даних у Єдиному державному реєстрі транспортних засобів МВС. У подальшому завдяки цьому більше громадян зможуть отримувати адміністративні послуги  онлайн, заощадити свої час і сили.

Зауважимо, що послугу верифікації даних також можна отримати особисто, звернувшись до зручного за розташуванням сервісного центру МВС. Проєкт реалізовано у співпраці з Фондом Східна Європа.

Верифікація даних
Верифікація даних

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024