Ратне: роботодавцям району нагадали про штраф за зарплатню у конвертах

01 Лютого 2020, 11:24
Роботодавцям району нагадали про штраф за зарплатню у конвертах 968
Роботодавцям району нагадали про штраф за зарплатню у конвертах

У райцентрі Ратне фахівці служби зайнятості організували бліц-навчання для роботодавців Ратнівщини

У середу, 29 січня, відбулося бліц-навчання для роботодавців на тему «Задекларована праця – оплачувана діяльність на основі трудового договору, який забезпечує трудові права й соціальні гарантії» за участю головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів у Волинській області. Про це повідомляють на сторінці служби зайнятості у Facebook.

Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Сергій Філюк акцентував на важливості співпраці центру зайнятості з роботодавцями щодо успішного вирішення питань зайнятості. Також нагадав працедавцям про онлайн-технології та електронні сервіси.

Головна державна інспекторка відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Ніна Бляшук поінформувала про використання незадекларованої праці, відповідальність за порушення законодавства про працю. Законодавством передбачена адміністративна відповідальність за порушення незадекларованої праці у розмірі від 10 мінімальних заробітних плат.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Сергій Ковч розповів учасникам навчання про основні інструменти служби зайнятості щодо підбору персоналу, а саме: формування єдиної актуальної бази вакансій в межах України; стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом виплати компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску; можливість тимчасового працевлаштування безробітних завдяки організації громадських та інших робіт тимчасового характеру; профнавчання на замовлення роботодавця.

Фахівець акцентував увагу на сучасних технологіях, які використовує служба зайнятості у своїй роботі: впровадження сервісу консультант роботодавця, основна мета якого у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки підприємницької активності регіону, особливостей розвитку регіонального ринку праці та загального балансу між попитом і пропозицією.

Під час бліц-навчання учасники активно обговорювали, отриману інформацію.


Учасники навчання
Учасники навчання

Учасники навчання
Учасники навчання

Читайте також: В Україні запустили освітній портал для безробітних

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром