Щоб отримати кошти з боржників, стягувачам необхідно оновити реквізити

27 Січня 2020, 10:10
553

Для отримання стягнутих з боржників коштів у межах виконавчих проваджень, усім стягувачам необхідно надати заяви з оновленими банківськими реквізитами в форматі IBAN до відділів державної виконавчої служби. 

Ненадання оновлених банківських реквізитів призведе до унеможливлення перерахування виконавцями стягнутих з боржників коштів. Про це Район.Рожище повідомили у Рожищенському районному відділі державної виконавчої служби.

Постановою Правління Національного банку в Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), до структури якого входить реквізит «Код банку».

Починаючи з 1 листопада 2019 року застосування IBAN стало обов’язковим для усіх клієнтів банків під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах. Тобто, всі перекази будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Зміни стосуються тільки номерів банківських рахунків. Усі платіжні картки, емітовані банками до рахунку клієнта, залишаються чинними. Укладення нових договорів або переоформлення рахунків клієнтів не потрібно. Інформацію щодо номеру рахунку в форматі IBAN клієнти можуть отримати в банку.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39