На Ратнівщині лісівники облагороджували місця поховань у лісах та висаджували калину

13 Січня 2020, 09:35
Ратнівські лісівники 2442 Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Ратнівські лісівники

Лісівники області організували меморіальну акцію та провели благоустрій відомих їм місць поховань.

Зважаючи на сприятливі погодні умови, протягом теплого та сонячного грудня не лише прибирали територію, а й символічно висаджували калину. Про це пише пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Меморіальна акція у ДП «СЛАП Ратнеагроліс» вилилась у поминальний захід. До могили, що знаходиться в угіддях Ратнівського лісництва (кв. 6, вид. 29) поблизу села Кортеліси, прибули голова та секретар Кортеліської сільської ради Василь Жигаревич та Тетяна Наумук, головні лісничі ДП «СЛАП «Ратнеагроліс» та ДП «Ратнівське ЛМГ» Олександр Гордійчук та Ігор Оніщук, лісничий Кортеліського лісництва ДП «Ратнівське ЛМГ» Микола Оніщук. Тут 8 листопада 1943 року окупанти стерли з лиця землі хутір Попливці. Вони не просто знищили 10 дворів, а й розстріляли та спалили 70 жителів.

В угіддях Ратнівського лісництва ДП «СЛАП «Ратнеагроліс» (кв. 23, вид. 90) знаходиться меморіальний комплекс «Жертвам розстрілу євреїв» фашистськими окупантами у 1941-1944 роках. Про них також зберігають пам’ять лісівники. На їх заклик вшанувати пам’ять загиблих відгукнувся  сільський голова Прохідської сільської ради Олександр Гресик.

Очільник місцевої громади разом із головними лісничими ДП «СЛАП «Ратнеагроліс» та ДП «Ратнівське ЛМГ» Олександром Гордійчуком та Ігорем Оніщуком, лісничим та майстром лісу Ратнівського лісництва Сергієм Кушом та Романом Харкевичом облагородили територію.

Акцію організували з ініціативи начальника управління Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка.


Читайте також: На Ратнівщині незаконно вирубували хвойні дерева

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024