На Ратнівщині незаконно вирубували хвойні дерева

03 Січня 2020, 08:21
Вирубка дерев/Фото ілюстративне 2133
Вирубка дерев/Фото ілюстративне

Протягом усіх святкових вихідних працівники державної лісової охорони лісогосподарських підприємств області спільно з групами оперативного реагування несли посилене патрулювання ввірених лісових масивів.

У новорічно-різдвяний період найбільше роботу зосередили на охороні від незаконної порубки хвойних насаджень, – повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Постійна присутність представників державної лісової охорони, посилена роботою мобільних рейдових бригад, оснащених сучасними технічними засобами, нерідко спрацьовує як стримуючий фактор для несвідомих громадян, – ідеться в повідомленні

Попри всі ці заходи, надходили численні повідомлення про суттєві штрафи та невисоку ціну новорічного деревця, окремі мешканці області ще досі вдаються до незаконних способів аби їх добути.

Крім того, працівники державної лісової охорони та єгерських служб протягом вихідних зафіксували 15 випадків незаконної порубки молодих хвойних насаджень (загалом у передсвятковий період було виявлено 118 незаконно зрубаних новорічних ялинок) та 6 випадків незаконного полювання, – зазначили у прес-службі управління.

Зокрема, незаконну порубку дерев виявили у Маневицькому, Камінь-Каширському, Шацькому, Ратнівському та Ковельському районах. Браконьєрів правоохоронці затримали у Любешівському, Камінь-Каширському, Маневицькому та Горохівському районах.

Попереду – різдвяні вихідні. Лісники просять жителів Ратнівщини бути свідомими й не вдаватися до незаконних кроків. Якщо ж виникла подібна ситуація, телефонуйте за номером цілодобової лінії: (0332) 72 00 54.

Читайте також: У Ратному засяяла головна ялинка району.ФОТО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024