Ратнівчан штрафуватимуть за незаконну вирубку ялинок

24 Грудня 2019, 13:07
Фото ілюстративне 866
Фото ілюстративне

Поліція Ратнівщини попереджає про відповідальність за незаконну вирубку ялинок.

Напередодні Новорічних свят поліція Ратнівщини нагадує громадянам, що незаконна порубка дерев тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Так, згідно ст. 65 «Незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка» КУпАП, передбачається стягнення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім цього, за кожне незаконно зрізане дерево стягується сума нанесених збитків, яка залежить від діаметра пня зрізаного дерева.

Якщо незаконна порубка дерев заподіяла істотну шкоду, тобто таку, яка у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або іншу істотну шкоду, завдану навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів, - передбачається кримінальна відповідальність згідно ст. 246 Кримінального кодексу України.

Поліція Ратнівщини закликає громадян купувати лише ялинки, які марковані біркою (чи спеціальною стрічкою) зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись походження купленого деревця завдяки спеціальному онлайн сервісу https://open.ukrforest.com. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

Також Ратнівський відділ поліції звертається до громадян з проханням повідомляти за телефонами «102» інформацію про незаконну вирубку дерев, їх подальше транспортування або продаж.

Читайте також: Де у Ратному можна купити легальну новорічну ялинку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром