На Турському водосховищі зробили ремонт

16 Грудня 2019, 16:32
1488

Працівниками Ратнівського міжрайонного управління водного господарства у листопаді-грудні провели комплекс ремонтних робіт на Турському водосховищі.

Здійснили вибірковий ремонт тіла дамби пошкодженої бобрами і розмитої дощовими водами. Про це повідомили на сторінці Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області у фейсбуці.

Фахівці розчиcтили канал Заболоттівської осушувальної системи від наносів і пливунів перед гідротехнічними спорудами. Також на каналі відремонтували трубчатий переїзд – засипали промоїни. Канали К-21, К-9 відводять поверхневі води з верхів’я Заболоттівської осушувальної системи в Турський канал в обхід водосховища.

Також відремонтували водовипуск поблизу села Тур на дамбі, розчистили 150 метрів обвідного каналу Турської осушувальної системи. Водовипуск РТК-80 призначений для скидання надлишкових паводкових вод з водосховища в обвідний канал. Необхідність ремонту виникла внаслідок незадовільного стану гідротехнічної споруди: вода просочувалась через залізобетонні елементи водовипуску.

Внаслідок цього Турське водосховище втрачало свою акумулюючу здатність. Розкопали гідротехнічну споруду у верхньому б’єфі, замонолітили стики між залізобетонними елементами споруди і відновили оголовок водовипуску. Обвідний канал, який з’єднує озеро Турське з Турським каналом, частково розчистили від наносів та рослинності до проєктних відміток.

Проведені роботи покращили здатність меліоративної системи ефективно працювати в паводок та акумулювати воду в посушливий період.







Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024