Повір у себе, і в тебе повірять інші: у Ратному розповіли як працевлаштуватися людям з інвалідністю

04 Грудня 2019, 08:21
1208

У Ратнівській районній філії ВОЦЗ організували круглий стіл на тему: «Повір у себе, і в тебе повірять інші», на якому ратнівчани дізналися про можливості пошуку роботи для людей з інвалідністю.

Про це пишуть на сторінці служби зайнятості у Facebook.

Увагу слухачів фахівці служби акцентували на потребі працевлаштування людей з інвалідністю, враховуючи рекомендації медико-соціальної експертної комісії, умови, характер праці згідно чинного законодавства.

Корисною для присутніх стала інформація про можливості професійної підготовки, перепідготовки, організацію власної справи, участь у громадських роботах, що є суттєвою психологічною і матеріальною підтримкою у разі відсутності підходящої роботи для безробітних.

«У житті не буває абсолютно безнадійних ситуацій. Якщо Ви перебуваєте на обліку в центрі зайнятості і Вам не вдається підібрати роботу, яка відповідає Вашим інтересам, уподобанням, психологічним та фізичним особливостям, яка задовольняє Ваші портеби, можна себе самостійно забезпечити роботою шляхом організації власного бізнесу», – резюмувала фахівець з профорієнтації Леся Захарчук. – Фахівці служби зайнятості допоможуть Вам обрати сферу бізнесової діяльності за тьрома основними критеріями: хочу-можу-треба».

Адже для цих людей, як ні для кого іншого, важливо реалізуватися. Бо працювати – означає бути потрібним суспільству, почуватися повноцінною людиною, мати можливість втілити в життя задумане.

Начальниця Ратнівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Заліпа та завідувачка сектору обслуговування інвалідів та нагляду за призначенням (перерахунком) пенсій Управління соціального захисту Тетяна Шмиговська розповідали про умови призначення пенсій для інвалідів, розмір виплат для кожної категорії громадян, про соціальне забезпечення осіб з інвалідністю: порядок та підстави видачі путівок на оздоровлення, реабілітаційних засобів (візків, милиць, палиць для пересування) та інше.

Захід відбувся з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають 3 грудня.

Читайте також: У Ратному підсумували роботу районних проєктів



Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024