Підтоплені угіддя та позачергова нарада: як на Ратнівщині рятувальники «ліквідовували» повінь

22 Листопада 2019, 11:15
На Ратнівщині рятувальники «ліквідовували» повінь 2110
На Ратнівщині рятувальники «ліквідовували» повінь

У Ратнівському районі відбулись тренування органів управління та сил цивільного захисту до дій у випадку надзвичайної ситуації, пов’язаної з водопіллям.

Про це пишуть на сайті управління ДСНС у Волинській області.

У середу, 20 листопада, на Ратнівщині відбулись командно-штабні навчання з практичним відпрацюванням дій органів управління та сил цивільного захисту у випадку виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з підтопленням територій

За легендою навчань, внаслідок інтенсивних опадів утворився прорив захисної дамби № 2 навколо озера Турське поблизу селища Заболоття. У результаті прориву були затоплені 700 га. сільськогосподарських угідь, 27 приватних господарств смт Заболоття та 5 садиб у селі Тур. Подію класифіковано як надзвичайна ситуація природного характеру місцевого рівня, пов'язану з утворенням високого рівня води.

Для ліквідації надзвичайної ситуації відповідно до плану реагування на надзвичайні ситуації та плану залучення сил і засобів на місце події були направлені співробітники 14-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Ратно та працівники місцевих пожежних команд смт Заболоття та села Тур. Транспортування потерпілих умовно здійснено моторизованим човном ЯЗЬ-380. Для відкачування води була залучена пожежна насосна станція ПНС-110, рукавний автомобіль та дві переносні мотопомпи. Рятувальники та працівники МПО здійснювали помпування води як у місцях прориву, так і на території приватних садиб та господарств.

Співробітники водного господарства розпочали роботи, пов’язані з негайним ремонтом дамби за допомогою екскаваторів та допоміжної техніки. На місці події були також зосереджені дві бригади поліції та автомобіль медичної допомоги. Для відключення та ремонту пошкоджених електромереж та комунікацій прибули працівники місцевої філії ПрАТ «Волиньобленерго» та станційно-лінійної дільниці № 2 ПАТ «Укртелеком».

Заступник керівника ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту у Ратнівському районі прийняв рішення про оповіщення і збір посадових осіб місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та начальників спеціалізованих служб цивільного захисту.

Відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який очолив начальник Ратнівського міжрайонного управління водного господарства. Прийнято рішення про тимчасове переселення 18 осіб до Заболоттівської школи.

Станом на 15 годину 20 листопада умовна надзвичайна ситуація, спричинена проривом захисної дамби № 2, була ліквідована. Загалом на навчання були залучені 15 одиниць техніки, працювали 34 особи з числа співробітників спеціалізованих служб району.

Читайте також: Як забродівських дошкільнят навчали правилам пожежної безпеки. ФОТО

Під час рятувальної операції
Під час рятувальної операції

Під час рятувальної операції
Під час рятувальної операції

Нарада керівників
Нарада керівників

Під час рятувальної операції
Під час рятувальної операції

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром