Заболоттівська книжкова шпаківня з’явилася на світовій карті «Маленьких вільних бібліотек»

18 Листопада 2019, 14:25
1829

На світовій карті проєкту «Little Free Library» Маленьких вільних бібліотек з'явилася інформація про крайню, на північному заході України, книжкову шпаківню 176 Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» (Add Reading).

Індикатор шпаківні у світовій мережі 72573, – повідомляє Євгенія Пиріг на своїй сторінці у Facebook.

Її виготовили у смт Заболоття на Волині, що межує з Білоруссю. Заохотила до цього і дітей, і дорослих бібліотекарка Валентина Глущук

«Вже кілька пакуночків з книжками надіслали книголюби країни на підтримку читання в Заболотті - дякую Бібліотеки Солом'янки, Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна. Читання - сила», – йдеться у дописі Євгенії.

Валентина Глущук та юні книголюби
Валентина Глущук та юні книголюби

Заболоттівська шпаківня на світовій карті
Заболоттівська шпаківня на світовій карті

Заболоттівська шпаківня на світовій карті
Заболоттівська шпаківня на світовій карті

Довідково:

Рух Little Free Library на житлову площу птахів і собачок аж ніяк не зазіхає, лише створює будиночки схожої форми для зберігання книг. Цей рух бере свій початок із 2009 року, коли американець Тодд Бол (Todd Bol) з Хадсона (штат Вісконсін) збудував для мешканців свого містечка кілька таких будиночків, усі вони мали напис «Безкоштовні книги». Сусіди й друзі Тодда дуже тішилися такому подарунку. Ініціатива встановлення будиночків для книг привернула увагуРіка Брукса (Rick Brooks) з Університету Вісконсін-Медісон, відтоді чоловіки започаткували всесвітній рух «Маленьких вільних бібліотек». За кілька років вони офіційно заснували неприбуткову організацію, що нині займається виготовленням і продажем будиночків, а також організовує роботу мережі таких бібліотек. У січні 2014 року загальна кількість мінібібліотек від LFL у світі сягнула близько 15 тисяч. Придбати будиночок можна на сайті організації, або ж змайструвати самому, встановити і після чого зареєструвати в мережі LFL. Книжки у «Маленьких вільних бібліотеках» можна вільно брати з собою, а повернути в будь-який найближчий до читача будиночок.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром