У Жиричах розпочали довгоочікуване будівництво дитячого садочку

16 Листопада 2019, 12:41
У Жиричах розпочали будувати дитячий садок 3999 Джерело: Перший
У Жиричах розпочали будувати дитячий садок

У селі Жиричі розпочали будувати дитячий садок.

Вперше проєкт будівлі зробили ще у 2007 році. Відтоді його кілька разів змінювали, але так і не реалізували – грошей не було, – пише «Перший».

Цьогоріч нарешті виділили 3 мільйони гривень з державного бюджету і майже пів мільйона – з районного. Цього вистачить, щоб почати будівництво. Загальна ж вартість проєкту – 21 мільйон гривень.

До слова, саме завдяки тому, що проєкт жиричівського садочка включили до переліку тих, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку – справа зрушила з місця. Аби це сталося, депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар неодноразово звертався до органів державної влади з проханням виділити гроші на садок у Жиричах. 

Наразі у селі є садочок, але він працює у старому колгоспному приміщенні і в закладі поміщається лише 40 дітей. Всього ж у Жиричах –Ок більше двохсот дошкільнят.

«Якщо буде фінансування, думаю, за рік його можна збудувати. При цьому хочемо реконструювати і старий садочок, щоб місця вистачило усім», – каже голова Жиричівської сільської ради Сергій Вашестюк.

 

1

«Сьогодні – справжнє свято, яке я обведу червоним у своєму календарі. Ще вчора тут не було і сліду будівництва, і навіть не вірилось, що нарешті вдасться щось зробити. Цим проєктом займались багато моїх попередників, депутати різних рівнів, сільські голови», – зазначає директорка Жиричівського НВК Оксана Горох.

Новий садочок зводять біля старого. Він буде одноповерховим і розрахованим на сотню дітей. Освятили будівництво місцеві священники.

На заході був присутній депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар. Він зазначив, що до справи реалізації проекту садка «долучилися депутати усіх рівнів – від районного до парламентського»:

«Складний був процес, але все, що тяжко починається, довго служитиме дітям і місцевій громаді. Дуже добре, що ми починаємо з божого благословення. Вірю, що усе вийде якнайкраще і наше майбутнє – діти матимуть гарні умови. ...Безперечно, попереду ще багато роботи, але ми зробимо все, щоб довести справу до кінця», – сказав депутат.

Читайте також: Із Держфонду виділили гроші на реконструкцію школи у Жиричах

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39