На Ратнівщині шукають патронатних вихователів

12 Листопада 2019, 12:25
Фото ілюстративне 1326
Фото ілюстративне

Ратнівський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді шукає кандидатів для роботи патронатним вихователем.

Якщо ви небайдужі до долі дітей, які опинилися в біді, або залишилися без батьківського піклування та маєте позитивний досвід виховання власних дітей, звертайтеся за адресою: смт Ратне, вул. 1 Травня, 32, ІІ поверх; тел. 2-94-07.

та дізнайтеся як тимчасово на платній основі підтримати дитину в складних життєвих обставинах.

Довідково:

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім`ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Термін перебування дитини в  сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до  індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках за рішенням органу опіки та  піклування термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

На утримання кожної дитини, влаштованої у сім’ю патронатного вихователя, виплачується щомісячна соціальна допомога у розмірі 2 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку.

Розмір грошового забезпечення патронатних вихователів становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. У разі коли в сім`ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більше як на 50 відсотків.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024