У Ратному вчили як вберегтися від дифтерії

29 Жовтня 2019, 16:40
У Ратному вчили як вберегтися від дифтерії 1712 Джерело: Ратнівська районна філія ВОЦЗ
У Ратному вчили як вберегтися від дифтерії

У райцентрі навчали ратнівчан як виявляти та запобігти захворюванню на дифтерію.

У вівторок, 29 жовтня у Ратнівській районна філія Волинського ОЦЗ працювала сімейна лікарка Комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Савчук. Про це йдеться на сторінці служби у Facebook.

Осінньо-зимовий період є найбільш небезпечним і загрозливим для здоров’я людського організму. Незвичні перепади температур призводять до інфекційних захворювань різних типів і ступенів складності. Одним з найбільш поширених хвороб цієї пори є дифтерія.

«Які симптоми цього захворювання? Яким шляхом передається інфекція? Хто і що є носієм її та збудником? Як вберегтися і якими методами лікуватися?» – на ці запитання отримували відповіді присутні від Тетяни Олексіївни.

Пані Тетяна вкотре наголосила на небезпечному застосуванні медичних препаратів без консультацій лікаря і недопущенні цього захворювання шляхом вчасної вакцинації.

«50 % не щепленого населення хворіють на дифтерію, - резюмувала лікарка, -тому з дитинства необхідно дотримуватися календаря щеплень. Дорослі повинні прививатися один раз на 10 років». 

Про можливість скористатися урядовою програмою «Доступні ліки», як, де і хто може цим скористатися, розповідала лікар сімейної медицини. Щоб перевірити роботу серцевого м’язу, бажаючі мали можливість визначити свій артеріальний тиск.

Наприкінці заходу присутні отримали побажання міцного здоров’я задля досягнення професійних успіхів.

Профілактичу бесіду для ратнічан провели в рамках освітнього проекту «Школа безпеки і порядку».


Читайте також: Ратнівчанам пропонують пройти професійне навчання

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром