На Ратнівщині викрили рибних браконьєрів. ФОТО

29 Жовтня 2019, 15:02
На Ратнівщині викрили рибних браконьєрів 1904
На Ратнівщині викрили рибних браконьєрів

Упродовж тижня на волинських водоймах вилучили 46 одиниць заборонених знарядь лову.

У період з 21 по 28 жовтня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль задокументував 23 порушення природоохоронного законодавства. Так, правоохоронці склали шість протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 12 – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконне придбання водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформили чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 38 одиниць заборонених знарядь лову. Про це повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля у Волинській області.

«У порушників затримано 2 кг водних біоресурсів та вісім од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 544 грн», –повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, з 24 по 26 жовтня державні інспектори здійснили рибоохоронний рейд на водойми Старовижівського та Ратнівського районів Волинської області. Так, 24 жовтня на оз. Синове Старовижівського району Волинської області праоохоронці виявили мешканців сіл Соколище та Шкроби, які здійснювали вилов водних біоресурсів з дерев’яних човнів забороненими знаряддями – підсакою та острогою.

Наступного дня зафіксували аналогічне порушення. На оз. Мшани Ратнівського району викрили двох громадян, які з човна за допомогою остроги намагались вилов риби. У обох випадках порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

25 жовтня на оз. Турське Ратнівського району патрульні рибоохорони виявили 10 безгосподарських сіток. Складено акти виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Рибоохоронці нагадують, до 31 жовтня триватиме подача документів для участі в конкурсі на зайняття вакантних посад до Волинського рибоохоронного патруля.

Незаконне знаряддя лову
Незаконне знаряддя лову

Браконьєр
Браконьєр

Незаконне знаряддя лову
Незаконне знаряддя лову

1
Браконьєр
Браконьєр

Браконьєр
Браконьєр

Незаконне знаряддя лову
Незаконне знаряддя лову

Незаконне знаряддя лову
Незаконне знаряддя лову

Читайте також: На Ратнівщині затримали рибних браконьєрів

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром