Як у Ратному історики району радилися

09 Жовтня 2019, 18:24
1498

На базі Ратнівської центральної районної бібліотеки відбувся районний семінар вчителів історії на тему «Історія національно-визвольного руху на теренах Ратнівщини (40-50 роки ХХ століття).

Захід провели, напередодні  відзначення 77 річниці утворення Української Повстанської Армії у середу, 9 жовтня. Про це пишуть на сайті відділу освіти, молоді та спорту Ратнівської РДА.

Відкрила семінар Наталія Новак, методистка районного методичного кабінету, яка зосередила увагу присутніх на ролі та значенні Української Повстанської армії в становленні української державності. Участь в семінарі  взяв краєзнавець Сергій Ус , який презентував педагогам свою книгу «Хроніки  Волинського Полісся 1944-1954 років». Історичну годину на тему «Андрій Михалевич (псевдо Кос) – наш національний герой» провів з присутніми Микола Михалевич, директор Кортеліського історичного музею. Тему «ОУН-УПА в шкільному курсі історії: реалізація програмних вимог» розкрила в своєму виступі Марія Безносюк, вчитель історії, вчитель-методист НВК села Здомишель.

За підсумками роботи семінару вчителі напрацювали методичні рекомендації щодо вивчення даного питання в шкільному курсі історії.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024