Ратнівські школярі побували в пожежній частині. ФОТО

18 Вересня 2019, 13:35
1858

16 вересня до Дня цивільного захисту фахівці служби зайнятості організували для учнівської молоді професіографічну екскурсію у Ратнівську пожежну частину 14 ДПРЧ УДСНС України.

16 вересня начальник пожежної частини Олександр Мицюк охоче зустрічав дев’ятикласників загальноосвітньої школи-гімназії №1 смт Ратне, інформує пресслужба центру зайнятості.

Заступник начальника пожежної частини Богдан Михалевич змістовно та цікаво розповідав про сучасну пожежно-рятувальну службу, професію «пожежний рятувальник». Старшокласники мали змогу побачити диспетчерську, де приймаються виклики за номером 101, як ведеться діловодство (журнал реєстрації викликів, здачі та прийому служби, чергування та ін.), пожежні автомобілі, спорядження: драбини, що розкладаються на велику висоту, пожежні рукави, спецбойовий одяг рятувальників (тепловідбивний костюм, казки).

Учні цікавилися вимогами до професій цивільного захисту (обов’язково служба в Збройних силах України), потребою в кадрах на перспективу, заробітною платою, соціальними гарантіями (25 років служби- гарантований вихід на пенсію). Провідна фахівчиня з профорієнтації розповіла про навчальні заклади, які здійснюють підготовку спеціалістів у галузі цивільного захисту: пожежників, диспетчерів, адміністраторів.









 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром