Солістки з Велимченської ОТГ виступили на фестивалі повстанської пісні

18 Вересня 2019, 12:17
975

Четвертий рік поспіль в Цуманській громаді проходить фестиваль повстанської пісні «Криївка Перця».

Захід приурочений вшануванню пам'яті воїнів-захисників України відбувся 15 вересня в селі Липне, повіломляє Анастасія Павлович на своїй сторінці у Facebook.

Велимченська ОТГ на фестивалі представляли солістки Зразково фольклорного колективу Велимченського сільського клубу «Залота криниця» Юлія Москалюк, Валентина Чих та Анастасія Бурко.

Тріо «Незабудки» зворушливо виконало пісню «Ой ти жайворонку», а дует у складі Валентини Чих та Юлії Москалюк розчулив публіку піснею «На вигоні».

«На таких заходах усвідомлюєш, що дуже важливо берегти свою самобутність та автентичність, не забувати, що повстанські пісні насичені безмежною любов'ю до рідної землі, передають непохитну силу українського духу та вміння радіти життю попри всі бурі та негаразди. Всі не засвоєні уроки історії, мають властивість повторюватися. Тому, дуже важливо перемогти щоб більше не повторювати! Сердечно дякую дівчатам, що зголосилися відвідати фестиваль, знайте, гармонійність звучання вашого голосу та вміння триматися на сцені зачіпає та чарує, дякую за щирість», – зазначається в дописі.



Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024