Як ратнівські школярі знайомилися із лісопереробним виробництвом. ФОТО

15 Вересня 2019, 13:12
Ратнівські школярі побували на екскурсії у ТзОВ «Спільний ліс» 2718
Ратнівські школярі побували на екскурсії у ТзОВ «Спільний ліс»

Учні 11 класів НВК №2 смт Ратне відвідали ТзОВ «Спільний ліс», де знайомилися із переробкою лісової деревини.

Професіографічну екскурсію для школярів влаштували фахівці Ратнівської районної філії ВОЦЗ.

ТзОВ «Спільний ліс» - одне з потужних лісопереробних підприємств з іноземними інвестиціями (англійськими), яке займається виготовленням меблевих заготовок з різних сортів деревини.

Щороку для учнівської молоді проводяться такі екскурсії на підприємство, аби детально показати процес переробки деревини: розпиловку лісу, пакування, укладання матеріалу, фасування та інше, популяризувати професії лісового господарства: верстатник деревообробних верстатів, пакувальник, рамник, укладальник сировини та багато інших.

Сам процес переробки з кожним роком удосконалюється: нова потужна техніка, деревообробні верстати іноземних виробників (Польща), телескопічні навантажувачі , лісовози з самонавантажувачами. Для розпиловки лісу використовується Словенська лісопильна лінія, яка є єдиною в Україні. Обрізки, тирса, що залишаються після первинної обробки лісу, застосовуються для твердопаливних котлів, печей, груб.

Інженер з виробництва Павло Михальчук ознайомив учнів з умовами та специфікою роботи, наголосив на соціальному забезпеченні працівників та зосередив увагу на тому, що продукція підприємства набуває все більшого попиту і через те, у планах роботодавця – збільшення штату працівників. Тому охоче пропонував школярам не цуратися робітничих професій, а здобувати їх у навчальних закладах.

Під час екскурсії
Під час екскурсії

Під час екскурсії
Під час екскурсії

На підприємстві
На підприємстві


Під час екскурсії
Під час екскурсії

На підприємстві
На підприємстві

Учасники екскурсії
Учасники екскурсії

Читайте також: Прохідські школярі «приміряли» на себе професії військових та рятувальників. ФОТО

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром