У Ратному навчали, як заробляти гроші за допомогою хобі

13 Вересня 2019, 11:15
У Ратному навчали, як заробляти гроші за допомогою хобі 1215
У Ратному навчали, як заробляти гроші за допомогою хобі

У Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості жителів Ратнівщини вчили, як заробляти гроші завдяки своєму захопленню.

У четвер, 12 вересня, фахівці районного центру зайнятості провели нетрадиційний захід з орієнтації на самозайнятість та познайомили усіх охочих із декоративною технікою – декупаж. Із присутніми спілкувалася місцева майстриня Єлизавета Ярема.

Чарівна жінка пенсійного віку завжди з посмішкою на обличчі Єлизавета Володимирівна Ярема уже більше року презентує вироби свого хобі в Інтернет-мережі. Позаочне знайомство і спілкування в онлайн системі викликало інтерес до захоплення пані Єлизавети у фахівців служби зайнятості.

Читайте також: У Ратному провели презентацію мисткині з декупажу Єлизавети Яреми

Нині Єлизавета Ярема мала можливість презентувати свої вироби для безробітного населення, що перебуває на обліку в службі зайнятості. У далекому минулому Єлизавета Володимирівна закінчила Львівський медичний інститут, тривалий час працювала фармацевтом у Києві. Недавно життя повернуло до рідної домівки на Ратнівщину.

«Під приємний шепіт дощика, шелест осінніх листочків, ранкову каву народилась нова робота»,-розповідає Єлизавета Володимирівна, – мені завжди подобалося згадувати минуле і розглядати старовинні речі вдома на Поліссі. Так зароджувалося захоплення –декупаж».

Декупаж (від фр. decouper вирізати, виривати, наклеювати з паперу) — декоративна техніка на будь-якій поверхні, що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Тепер, сидячи вдома без роботи, ця справа стала основною. Любуючись навколишньою природою, цікавлячись різним хатнім начинням, жінка оздоблює речі домашнього вжитку, клеїть картини і реалізовує через Інтернет.

«Для того, щоб все виходило гарно, треба мати бажання і натхнення, а час завжди знайдеться», – резюмувала пані Єлизавета. Присутні з цікавістю слухали оповідачку, спостерігали за майстерністю оздоблення свічки, уважно розглядали картини, шкатулки. Фахівець з профорієнтації вкотре наголосила на тому, що будь-який вид зайнятості може приносити прибуток і задоволення.

Захід провели в рамках проекту «Територія майстерності».

Читайте також: Як ратнівчанка почала створювати дивовижні прикраси з бісеру й започаткувала на цьому власний бізнес. ІНТЕРВ’Ю

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024