Ратне: для роботодавців району провели бліц-навчання

06 Вересня 2019, 13:20
Фото ілюстративне 1412
Фото ілюстративне

У Ратнівській районній філії волинського обласного центру зайнятості відбулося бліц-навчання за участю соціальних партнерів на тему: «Підтримка розвитку малого бізнесу».

Навчання провели у четвер, 5 вересня. Про це пишуть на сторінці центру зайнятості у Facebook.

Відкрив захід директор філії Іван Миронюк, який висвітлив питання ефективної взаємодії підприємців та державної служби зайнятості, ознайомив присутніх з електронними сервісами.

Заступниця начальника відділу адміністрування податків та зборів – Раїса Ковальчук наголосила, що основними напрямами державної політики у сфері розвитку малого підприємництва в Україні є: удосконалення та спрощення порядку ведення обліку в цілях оподаткування та запровадження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів малого підприємництва, що відповідають критеріям, встановленим у податковому законодавстві.

Наталія Дейнека, спеціалістка Ратнівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ у Волинській області ознайомила присутніх із поданням заяв через WEB – портал Пенсійного фонду. Використовуючи досягнення новітніх технологій, Пенсійний фонд України запроваджує широкий спектр електронних послуг, намагаючись зробити обслуговування роботодавців більш якісним, оперативним та функціональним.

За додержання роботодавцями законодавства про працю згідно нового Порядку, розповіла Ніна Бляшук – головна державна інспекторка відділу з питань додержання законодавства про працю Управління Держпраці у Волинській області, зосередила увагу на постанові №823 від 21.08.2019р., згідно якої, інспектору праці розширено повноваження, щодо нагляду за дотриманням чинного законодавства про працю. Зауважила про єдиний реєстр посвідчень державних інспекторів, закцентувала увагу на атестації робочих місць та порядок ведення трудових книжок.

Сергій Філюк, заступник директора Ратнівської районної філії наголосив, що служба зайнятості є надійним партнером для роботодавців, адже вони є були і залишаються незмінними головними клієнтами та соціальними партнерами.

Злагоджена робота державної служби зайнятості та роботодавців дають позитивні результати.

Читайте також: Жителям Ратнівщини пропонують вакансії із середньою зарплатою вище п'яти тисяч. ПЕРЕЛІК

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024