Велимче: на місці історичного дуба планують спорудити «Сонячне дерево»

04 Вересня 2019, 11:15
Велимчани біля історичного дуба 2822 Джерело: Анастасія Палович
Велимчани біля історичного дуба

У селі Велимче негода знищила 300-літнього дуба.

Буревій повалив дерево ввечері,2 вересня. На його місці тепер хочуть спорудити «Сонячне дерево»– пише Волинська Правда.

Місцеві старожили кажуть, що дереву-велетню, яке росло в центрі населеного пункту навпроти приміщення сільради, було понад 300 років. Про нього існує чимало легенд.

Наймасовіші дійства велимченці завжди святкували саме під цим дубом. Кілька років тому тут навіть спорудили сцену для проведення концертів.

«Дуб був для жителів села священним, йому надавали сакрального значення, він уособлював силу і красу. Скільки історичних подій, змін у природі і суспільстві йому судилося побачити за декілька століть, а які пісні там лунали», – повідомила голова Велимченської сільської ради Анастасія Павлович.

Колись біля цього дуба був клуб із кінотеатром. Близько 20 років тому аварійну будівлю розібрали й прибрали територію. Після створення Велимченської ОТГ серйозно заговорили про будівництво там нового будинку культури. Адже в селі, де проживає 3 тисячі населення, досі користуються пристосованим приміщенням, у якому нема змоги проводити масові заходи та стан якого вже також незадовільний.

«Велимченська ОТГ розробила проєктно-кошторисну документацію для будівництва тут Центру культури, розвитку особистості та дозвілля. Є ініціатива місцевої влади подати цей проєкт на конкурс Мінрегіону «Кращі практики місцевого самоврядування», – додала Анастасія Павлович.

Зі слів очільниці громади, тепер на місці, де стояв дуб, планують створити нову візитівку села та зону відпочинку  «Сонячне дерево»,  яке роздаватиме Wi-Fi та освітлюватиме територію.

Читайте також: Велимче: відбувся Кубок пам’яті учасникам АТО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром