«Це тільки початок», – Степан Івахів про скасування депутатської недоторканості

03 Вересня 2019, 13:14
709

Верховна Рада України підтримала в другому читанні і в цілому законопроект про скасування депутатської недоторканості.

Про це народний депутат від Волині Степан Івахів написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Обіцяв – зробив!
Депутатська недоторканість скасована остаточно!» – написав Степан Івахів.

Депутат також «озвучив», як голосували за цей проект:

Підтримали документ фракції «Слуги народу» (252 нардепи, повний склад), «Європейська солідарність» (підтримали 24, 3 утримались), «Батьківщина» (23, повний склад), «За майбутнє» (22, повний склад), «Голос» (19, повний склад), позафракційні (33 – за, 1 утримався).  За зняття недоторканності не голосувала фракція «Опозиційної платформи – За життя».

«І це тільки початок.
Попереду ще багато роботи.
І разом – ми зробимо більше!» – написав Степан Івахів.

Обранець громади на своїй сторінці в іншому дописі також поділився здобутками, яких вдалося досягти. Попри лише другий пленарний день у Раді, Степан Івахів вже встиг виконати низку обіцянок, які давав своїм виборцям.

«Я обіцяв, що буду не пересічним депутатом, який просто натискає по команді на кнопки, а буду мати активну позицію. Впевнений, що посада першого заступника голови комітету з питань екологічної політики та природних ресурсів, яку я обійняв попри великий конкурс на керівні посади в комітетах, красномовно ілюструє мої наміри не просто спостерігати, а реально впливати на процеси прийняття рішень в Раді.

Як я і обіцяв – мажоритарники-самовисуванці зможуть зорганізуватися і створити свою депутатську групу. І ми, разом з колегами, це зробили. Депутатська група «За майбутнє», в яку разом зі мною увійшли 22 народних депутати, буде з честю захищати інтереси своїх виборців, а не партій чи політичних лідерів», – йдеться на сторінцідописі. 

Також Степан Іваахів нагадав, що давав обіцянку, що волинські мажоритарники спільно спрацюватимуть на благо області.

«Обіцянка виконана. І тепер разом з Ігорем Палицею, Іриною Констанкевич та Ігорем Гузем ми будемо дбати про розвиток Волинського краю», – додав народний депутат.

Також він зазначив, що, як і обіцяв, голосував за всі законопроекти, які подав президент Володимир Зеленський. Адже нардеп казав, що допоможе реалізовувати позитивні зміни, яких від президента чекають українці. 

«Ну і, нарешті, я обіцяв, що проголосую за зняття депутатської недоторканості? І, в чергове, свою обіцянку виконав!

5 виконаних обіцянок лише за 2 дні! Як каже голова фракції «Слуга народу» Давід Арахамія: «Депутати працюють в турбо-режимі», – йдеться у дописі. 

18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024