Ратнівщина: у районі недофінансування по заробітній платі 10 мільйонів гривень

30 Серпня 2019, 12:15
Фото ілюстративне 2421
Фото ілюстративне

На оперативній нараді у Ратному керівники району вирішували питання фінансування закладів та установ Ратнівщини.

Нарада відбулася під головуванням першого заступника РДА Євгена Савлука та за участю голови районної ради Михайла Макарука, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, навчальних та дошкільних закладів, сільських та селищних голів, голів окремих постійних комісій районної ради. Про це повідомляє відділ внутрішньої, інформаційної політики та організаційної роботи апарату районної державної адміністрації.

Про виконання місцевих бюджетів у 2019 році доповіла присутнім керівниця фінансового управління райдержадміністрації Людмила Ковч. Людмила Софронівна проінформувала про проблему, що склалася з фінансування усіх галузей за рахунок районного бюджету. Критичною є ситуація з виплатою заробітної плати (недофінансування складає близько 10 млн. грн.).

В обговоренні взяли участь директор КНП «Ратнівська центральна лікарня» Михайло Бегаль, начальниця відділу культури райдержадміністрації Олена Горнік, заступники Забродівського сільського голови Василь Мажула, Заболоттівського селищного – Надія Денисюк, головна бухгалтерка відділу освіти Тетяна Хотинюк, завметодкабінетом відділу освіти Тетяна Ганжа, начальниця управління Державної казначейської служби України у Ратнівському районі Тетяна Залуська, директори шкіл.

За підсумками розгляду даного питання видане відповідне доручення, а саме: головним розпорядникам коштів районного бюджету - проаналізувати штатну чисельність установ та закладів на відповідність нормативному законодавству та провести заходи, що зменшують суму незабезпеченості асигнувань на заробітну плату. Сільським, селищним головам - розглянути можливість виділення коштів на заробітну плату працівникам сільських клубів, філій бібліотек та дитячих садків, що функціонують на території ради. Головам об’єднаних територіальних громад - перерахувати медичну субвенцію в районний бюджет на наступний день після їх надходження (2 та 12 числа місяця) взяти участь у співфінансуванні районних закладів та Ратнівської ЦРЛ, зокрема шляхом спрямування коштів місцевого бюджету.

Про епідемічні ризики у сфері громадського здоров’я та епідемситуацію в районі проінформувала учасників наради завідувачка Камінь-Каширським міським міжрайонним відділом лабораторних досліджень Галина Кузнецова.

Головна бухгалтерка відділу освіти Тетяна Хотинюк доповіла про стан готовності закладів освіти району до роботи в новому навчальному 2019-2020 роках. Директор Ратнівської філії Волинського об’єднаного центру зайнятості Іван Миронюк розповів присутнім про ситуацію на ринку праці у 2019 році.

За підсумками наради безпосередні виконавці отримали відповідні доручення.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024