У Самарівській громаді викрили порушників природоохоронного законодавства

06 Серпня 2019, 09:48
1087

За минулий тиждень інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, склали чотири протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 6 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), один – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформили два акти виявлення майна без власника, згідно яких вилучили 35 одиниць заборонених знарядь лову.

«Загалом, у порушників вилучили сім кілограм риби та 5 одиниць заборонених знарядь лову (сітні). Штрафи – 170 гривень. Рибним запасам завдана шкода на 1,7 тисяч гривень», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 31 липня рибпатрульні спільно з громадськими інспекторами зафіксували двох жителів села Березники, які виловлювали рибу забороненими знаряддями лову – двома риболовецькими сітками. Одного з чоловіків протягом року викрили повторно. Інцидент відбувся на оз. Засвяття Самарівської ОТГ Ратнівського району.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони, громадянам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На порушників оформили адмінпротоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП.

Інспектори рибоохоронного патруля 1 серпня здійснили рейд на території Мар’янівського водосховища. Так, поблизу села Цегів Горохівського району затримали чоловіка, який незаконно виловлював рибу забороненим знаряддям лову. За допомогою однієї риболовецької сітки порушник виловив: краснопірка – 23 штуки, карась сріблястий – 6, окунь – 2. Шкода, завдана водним біоресурсам, 1,7 тисяч гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для залучення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня внаслідок рибоохоронної роботи на одному з ринків Горохівського району виявили громадянина, який продавав незаконні знаряддя лову. Зокрема, у чоловіка вилучили риболовецьку сітку. На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Читати також: Браконьєрів, які ловили сітками рибу на Світязі, судитимуть у районному суді

В управлінні рибоохорони функціонує цілодобова телефонна «гаряча лінія» 067-360-78-40. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства, прохання повідомити Волинський рибоохоронний патруль за вказаним номером.

Довідково: розрахунок за незаконне добування риби відбувався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр краснопірки – 68 гривень, карася сріблястого або окуня – 17.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром