Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття: як не попастись на нове шахрайство

31 Липня 2019, 10:21
1138

Українські користувачі месенджерів Viber і WhatsApp почали отримувати повідомлення про те, що компанія Adidas нібито роздає безкоштовне взуття та футболки з нагоди свого 95-річчя. Та насправді це – шахрайство. 

Про це повідомляє Радіо Максимум

У месенджерах Viber і WhatsApp стартувала масштабна розсилка про «акцію» Adidas. У повідомленні, яке поширюють користувачі, йдеться: «Adidas дарує 3000 безкоштовних взуття та футболок, щоб відсвяткувати своє 95-річчя. Отримайте безкоштовне взуття на .... (адреса фейкового сайту бренду)».



При переході за лінком спершу з'являлась опція «Вибрати розмір взуття» і під час оформлення замовлення слід було вказати реквізити банківської картки. У разі таких дій користувачі могли залишитись без грошей на рахунку. Зараз контент сайту змінений: спершу пропонують пройти невелике опитування, а для отримання подарунку треба надіслати повідомлення про акцію 20 друзям. Якщо користувачі дають на це згоду – зловмисникам відкривається доступ до телефонної книги.



Головна мета шахраїв – отримати особисту інформацію користувачів. Їм потрібні паролі від вашої пошти або різних сайтів, номери телефонів, дані паспортів і карток. Тому будьте обачні та не беріть участь в таких акціях! Актуальні дані про розіграші є тільки на офіційних сайтах брендів. І нехай підставні коментарі не вводять вас в оману, адже вони написані з фейкових сторінок:

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024