Петро Порошенко подякував Європарламенту за підтримку щодо українських політичних в’язнів у Росії

19 Липня 2019, 12:00
Петро Порошенко 838
Петро Порошенко

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав схвалення новообраним складом Європейського парламенту резолюції щодо українських політичних в’язнів у Росії.

Про це йдеться у повідомленні на його сторінці у Facebook.

«Район.Луцьк» публікує це звернення в повному обсязі: 

«Європарламент прийняв важливу резолюцію на підтримку України. 458 голосів «за»! Вітаю усіх українців з цією великою перемогою нашої держави! 

Резолюція містить декілька надзвичайно важливих для України пунктів. Позиція перша – Європарламент вимагає від РФ безумовного і негайного виконання рішення Міжнародного трибуналу в Гамбурзі щодо звільнення 24 українських моряків і негайної передачі Україні трьох захоплених Росією кораблів. Позиція друга – акт, який був здійснений в Керченській протоці і в нейтральних водах Чорного моря, Європарламент кваліфікує однозначно як агресію РФ проти України. Також ми добилися, що всі 130 прізвищ українських політв’язнів, які знаходяться незаконно під арештом як на території РФ, так і на окупованій території Донбасу та незаконно анексованого Криму – всі вони містяться в проекті резолюції з вимогою негайного їх звільнення.

У цій резолюції також міститься абсолютньо чіткий меседж – санкції проти РФ мають бути збережені аж допоки Росія не виконає всі умови Мінських домовленостей і не виведе свої війська з території України, незаконне озброєння та військові формування, і не віддасть під контроль України або миротворців неконтрольовану ділянку україно-російського кордону. Якщо цього не буде зроблено, Європарламент радить розглянути додаткові санкції, включно з санкціями, які обмежать доступ до фінансових ресурсів як для юридичних, так для фізичних осіб.

Це голосування показує, що в новому Європарламенті створено потужне проукраїнське лобі. Я вітаю всіх з черговою дипломатичною перемогою нашої держави. Це перемога не тільки Порошенка та «Європейська Солідарність». Ми працюємо на державу – це перемога всієї України!»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024